Op ons viswater zijn twee hoofd stekken met accommodatie. Beide zijn groot genoeg om met twee vissers te bevissen. Beide stekken zijn voorzien van steiger, tuinset, vuurkorf, buitenhaard, cradle, weightsling en twee schepnetten.
 
Naast deze twee stekken zijn er ook nog bivvy stekken en diverse struinstekjes. Op deze manier kunt u altijd achter de vis aan mocht deze zich niet in uw gebied bevinden.
 
Om de gezondheid van onze vissen te waarborgen hebben we alle stekken voorzien van een onthaakmat, weightsling en schepnet, deze kunt u dus gerust thuislaten.

Overzicht

Overzicht stekken op De Watergravin
Stek 1: De hoofdstek bij het chalet op het smalle gedeelte van het water.
 
Stek 2: Bivvy stek, waar er diverse plekken zijn waar u anders niet kan komen. Wel zijn er plekken die ook van af de west punt van stek 1 bevist kunnen worden.
 
Stek 3: Deze stek is gelegen bij de blokhut en heeft een hoop mogelijkheden.
 
Stek 4: Dit is een bivvy stek vanwaar u een gedeelte van het water kan bevissen welke anders niet bereikt kan worden.
 

Stek 1

Stek 1 bevindt zich bij het chalet, aan het smallere gedeelte van het water. Naast de hoofdstek bij het chalet heeft dit stuk water ook een hoop struin stekken. Het water is hier ongeveer 30 meter breed en heeft een gemiddelde diepte van 2,5 meter. Bij het chalet is ook een steiger die bereikbaar is via een trap, waarvan u beide kanten kunt opvissen en er dus ook met twee personen gevist kan worden. Aan de noordkant van deze stek, bevinden zich twee struinplekken die anders niet bevist kunnen worden. Tevens heeft u aan de zuidkant richting stek 2, diverse struinstekken en kunt u ook diverse stekken bevissen van stek 2, maar houdt er dan wel rekening mee om dit visveilig te doen.

Vanaf stek 1 is er ook de mogelijkheid om op ons kinderputje te vissen. Deze is aangelegd in de winter van 2022 en biedt de mogelijkheid om met de pen op kleine karpers te vissen. Deze put is speciaal ontwikkeld zodat de jeugd op een leuke manier kennis kan maken met het karpervissen, met daarbij een goede kans op veel aanbeten.

Stek 1
Stek 1 is gelegen bij de chalet
Diamant steur
Diamant steur

Stek 2

uitzicht op stek 2
uitzicht op stek 2
Doorgang tussen stek 2 en 3
Stek 2 is een bivvy stek, die op een uitstekend stuk ligt waardoor u 270 graden rond kunt vissen. Deze stek is zeker groot genoeg is voor twee personen. Aan de linkerkant, onder eigenkant en de overkant zijn zeer interessante hotspots, welke enkel vanaf deze stek te bevissen zijn. Interessant zijn ook zeker de ‘doorgangen’ naar stek 1 en 3 waar het ondieper is. Zeker de doorgang naar stek 3 heeft een erg interessant bodemverloop. 
 

Stek 3

Op stek 3 bevindt zich de blokhut, vanaf deze stek kunt u vissen met alle gemakken dicht bij de hand. Bij de blokhut is een steiger geplaatst die via een trap bereikbaar is en deze accommodatie is voorzien van een overkapping, zodat u ook in slechter weer zeer goed vanaf deze stek kunt vissen. Vanuit deze stek kunt u een groot stuk water bevissen, waaronder ook de doorgangen naar stek 2 en 4. Zeker de doorgang naar stek 4 wordt door veel vis gebruikt om naar sector 4 te gaan en terug. Net zoals de andere doorgangen zijn deze wat ondieper en dus zeer interessant. Dit gedeelte is ook het diepste gedeelte van het water en heeft dieptes tot 4 meter. 

 
Stek 3
Doorgang tussen stek 2 en 3
Blokhut bij stek 3
Blokhut bij stek 3
Doorgang tussen stek 2 en 3
Doorgang tussen stek 2 en 3

Stek 4 

Struinstek stek 4
Struinstek stek 4
Doorgang tussen stek 2 en 3
Doorgang tussen stek 2 en 3

Stek 4 is net zoals stek 2 een bivvy stek, maar dit gedeelte van het water kunt u alleen bevissen vanaf deze stek (of vanaf diverse struinstekken in deze sector). We verwachten dat deze stek in de toekomst zeer interessant kan zijn, aangezien deze waarschijnlijk minder bevist zal worden en dus de vis hierin zal trekken om rust te zoeken. Het bodem verloop heeft hier een meer grillig verloop en het kan dus lonen om te zoeken naar geulen of putten. 

Rondleiding op ons domein

Het water gezien vanaf de dam tussen stek 3 en 4