De bloemetjes en bijtjes

Aanplant wilde bloemen

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen gaat deze blog natuurlijk niet over seksuele voorlichting, maar over de echte bloemetjes en bijtjes. Naast dat wij van ons domein natuurlijk een waar vis paradijs willen maken staat ook de natuur bij ons heel hoog in het vandaal. We doen dus ook veel op ons domein om de natuur en dieren een goede omgeving te bieden. Bijen kunnen soms best irritant zijn voor ons mensen maar ze vervullen een enorme belangrijke functie in de natuur. En wij proberen dan ook voor hun een plaatsje te maken op ons domein.

Wilde bloemen zaden

Zo hebben we bij de entree diverse grote stukken gras laten afgraven waar we een melange van wilde bloemen hebben gezaaid. Natuurlijk geeft dit ook een mooi beeld maar ook bijen en vlinders vinden dit soort bloemen velden natuurlijk heel erg fijn.

Achter op het terrein lag er een grote hoop zand die inmiddels begroeid was met gras en dergelijke. Deze hebben we ook gedeeltelijk laten schoon schrapen zodat hier bijen en andere dieren een onderkomen in kunnen vinden.

Op ons domein vind je ook een vossenburcht die actief bewoont word. De vos eet natuurlijk geen gras en je vind dan ook vaak sporen van zijn slachtoffers. Ook eieren zijn ze dol op en helaas heeft een broedend koppel ganzen dit aan levende lijven ondervonden. Om deze ganzen een handje te helpen gaan we binnenkort een hek plaatsen op een klein ‘schiereilandje’ waar ze zaten te broeden zodat we hopelijk binnenkort of anders volgend jaar kunnen genieten van kleine ganzen.

Takkezooi

Wees niet bang, we gaan echt niet schelden hoor maar we hebben het dan over al de takken en boomstronken die opgestapeld liggen op diverse plekken. Nu zal je misschien denken ‘kunnen ze dat niet eens opruimen?’ Dat kan natuurlijk, maar doen we bewust niet. In deze stapels met takken kunnen allerlei kleine dieren weer een schuilplaats vinden en later als de natuur zijn werk wat heeft gedaan ook voedsel. Egels, muizen maar ook vogels kunnen hier een goede schuilplaats in vinden.

Een bewuste takkezooi
Een bewuste takkezooi

Eekhoorns

Als je stil bent en goed kijkt zie je op verschillende plekken ook eekhoorns door de bomen vliegen. Wat ons betreft een enorm fraai en sierlijk beestje. Om het wat makkelijker te maken om deze te spoten en het ze nog comfortabeler te maken gaan we binnenkort diverse nestkastjes ophangen in de buurt van de chalet. Hopelijk worden deze dan snel bewoont en kan je tijdens het ontbijt op het terras genieten van deze mooie dieren.

Enjoy nature!

Een reactie op “De bloemetjes en bijtjes

  1. karin zegt:

    Wat is het mooi bij jullie ! Rust en natuur ! Je wordt er helemaal zen van.

    Ook jullie chalet is prachtig van alle comfort voorzien!

    T is heerlijk vertoeven bij de Watergravin !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om je beter en persoonlijker te kunnen helpen, maken wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site.