De derde uitzet

Volschub van de watergravin

Eind vorig jaar kwam De Watergravin op ons pad en ik moet toch wel toegeven dat er een soort jongensdroom uitkwam toen we eindelijk het verlossende woord te horen kregen dat wij de eigenaren zouden worden. Alle mooie plannen die we al samen hadden gemaakt konden nu verder uitgewerkt worden. Al waren sommige zelfs al uitgevoerd, althans behalve de allerlaatste stap van de uitzet op ons nieuwe water. Okay, dit klinkt allemaal wat vaag natuurlijk dus gaan even een paar maanden terug in de tijd. We waren volop bezig om alles rond te krijgen en toen kreeg ik te horen dat er bij een kweker een zeer fraaie lading volschubs beschikbaar kwam. Nu kan je overal dikke kale spiegels vangen en dit wilde wij dus anders doen en een gevarieerd bestand te hebben van schub, spiegels en karakter vissen. Dus gelijk in de telefoon geklommen en voor de volgende dag gelijk een afspraak gemaakt zodat we de eerste keus hadden.

Het plan was om ze eerst even in mijn vijver te plaatsen waar genoeg plek is zodat we ze later hopelijk naar ons nieuwe water mogen brengen. Met dit soort fraaie vissen moet je af en toe een gokje wagen. Mocht alles niet door gaan dan hebben we in ieder geval een bestand in de vijver waar je U tegen zegt. Ze hadden zeker niet gelogen en er zaten een hele hoop zeer fraaie vissen tussen. Het blijft dan altijd lastig een keuze te maken, maar na een tijdje wikken en wegen waren we er wel uit. De keuze was gevallen op diverse volschubs en 8 Villedon spiegels welke een tijdelijk verblijf kregen in onze vijver.

Ook deze fraaie rijen vangen?

Boek dan nu hier uw verblijf op ons domein!

Dit alles vond eind november plaats en inmiddels waren we nu officieel de eigenaren van De Watergravin geworden en waren we ook vol alle plannen aan het uitvoeren die we hadden. Dus moesten ook de vissen nog even ‘verhuist’ worden. Aangezien we verwachten dat we nog wel vaker vis willen vervoeren hebben we hier ook gelijk maar werk van gemaakt. Dit zal natuurlijk zijn om wat witvis af te voeren, maar ook vooral om handpicked vissen snel te kunnen vervoeren. We hebben dus een IBC verbouwd en voorzien van een zuurstof pomp zodat we de vis veilig kunnen vervoeren. 

Nu ook dit geregeld was konden dus de vissen verhuisd worden van hun tijdelijk onderkomen naar De Watergravin. In deze uitzet zaten in totaal 25 vissen, wat er eigenlijk 26 hadden moeten zijn maar deze ontsprong de dans en zwemt nog rustig zijn rondjes in onze vijver. Het totaal aantal uitgezette vissen is dus nu 71 met ook nog een geschat origineel bestand van 50 vissen. Dus naar schatting zwemmen er nu 121 vissen op ons domein. Binnenkort gaan we open, maar wie weet komt er nog iets op ons pad.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om je beter en persoonlijker te kunnen helpen, maken wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site.