De eerste uitzet

De jaarwisseling was heel anders dan normaal, maar dit geld natuurlijk voor iedereen in het land. Toch was het voor nog anders aangezien ons ‘project’ in full swing was. En tijdens het oliebollen eten konden we al dromen van de eerste uitzet die we gingen doen. Deze zouden namelijk in de tweede week van het nieuwe jaar arriveren. Welke was gepland voor de twaalfde januari en we konden dus ook niet wachten. Voor de eerste uitzet kwamen er eigenlijk twee leveringen. We hadden er namelijk voor gekozen om nog een paar zeer fraaie spiegels van het West-Vlaamse ras te laten komen naast de hoofduitzetting. 

Origineel bestand

Zoals je kan lezen op onze site bevat het water een origineel bestand van zowel spiegel- als schubkarpers, maar doordat er nauwelijks is gevist de laatste jaren is het dus wat onbekend wat er echt zwemt. Afnetten is nagenoeg geen optie dus dit kan nog voor de nodige verrassingen gaan zorgen. Toch willen wij er zeker van zijn dat als je wilt komen vissen dat je kans maakt om mooie vissen te vangen en gaan we dus diverse uitzettingen doen. Waar we dus de eerste uitzetting hebben gedaan op 12 januari. 

West-Vlaams ras

4 mooie spiegels van ‘t West-Vlaams ras, pareltjes voor de toekomst!

De uitzet

Nu kan je natuurlijk een lading kale dikke spiegels laten komen, maar Bas heeft iets met speciale vissen. Dus hebben wij daar niet van gekozen en besteden we net zoveel aandacht aan de selectie van de vissen als aan het domein en accommodaties zelf. Voor de eerste uitzet hebben we dan ook gekozen voor 22 wat grotere vissen die van een niet gevoerde privé put kwamen. Eigenlijk dus een soort wilde karpers welke allemaal tussen de 22 en 30 pond waren. Je zal dus niet gelijk je PR verbreken, maar wel kans maken om diverse fraaie karpers te vangen.

West-Vlaams Ras

Naast de 22 vissen van de privé put werden er die dag ook nog 4 spiegels geleverd van het West-Vlaamse ras. Spiegels met potentie en een zeer fraaie beschubbing. Deze zijn natuurlijk uitgezet met het oog op de toekomst en hebben een lichter gewicht. Niet dat het gewicht veel uitmaakt met dit soort pareltjes. 

Nog meer uitzettingen

We hebben nog meer uitzettingen in het verschiet en houd dan ook onze social media en website in de gaten voor meer nieuws over toekomstige uitzettingen. We kunnen alvast verklappen dat ze niet onder doen voor deze uitzetting!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om je beter en persoonlijker te kunnen helpen, maken wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site.