De tweede uitzet

Zoals we in de vorige blog al vermelden stonden er nog meer uitzettingen op het programma. We moesten deze wel wat uitstellen, want het water was inmiddels veranderd van toestand en had een vaste vorm aangenomen. Op het nieuws werden nacht temperaturen voorspelt die we lang niet hadden gehoord en kwam zelfs op het nieuws de discussie los of de ‘tocht der tochten’ dan toch echt niet kon plaats vinden met alle corona maatregelen. Je raad het al het vroor behoorlijk en om nu een wak te kappen voor een uitzetting was ook niet het beste idee. Dus hebben we de schaatsen maar uit het vet gehaald en hebben we eens voor andere manier van watersport gekozen. 

Nadat de vorst het land verliet en het water weer een vloeibare aannam kregen we het verlossende telefoontje dat volgende uitzetting gepland kon worden. En op 26 februari draaide de vrachtwagen ons domein op met een lading spiegelkarpers. In deze uitzetting zouden diverse fraai beschubde spiegels geleverd worden met een gewicht van tussen de 3 en 8 kg. Een uitzetting met het oog op de toekomst dus. Al leveren dit soort vissen met het juiste materiaal natuurlijk ook al een leuk gevecht op.

Op de foto’s lijkt het een mooie voorjaarsdag, maar ik kan je verzekeren dat het nog enorm koud was. Maar ja, vissen uitzetten in de zomer is nou ook weer niet echt een goed plan. Dus even doorbijten om deze 20 nieuwe bewoners naar hun nieuwe huis te brengen. Er zijn nu in totaal 46 nieuwe bewoners uitgezet, maar er zit nog meer in het vat 🙂

Hieronder enkele vissen van de uitzet. Wil je een volledig overzicht van het bestand? Check dan even deze pagina! Ben je enthousiast geworden dan kan je natuurlijk ook gelijk je (vis)vakantie boeken op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om je beter en persoonlijker te kunnen helpen, maken wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site.