De Watergravin is een prachtig stukje natuurgebied verscholen in de polders van Zeeuws-Vlaanderen, nabij de Belgische grens en Zeeuwse kust . Het domein van 3.3ha bestaat voor 2.2ha uit water. Op het domein bevinden zich twee accommodaties die beide te bereiken zijn met de auto, waardoor u niet onnodig veel met uw spullen moet sjouwen. We hebben een wandelpad vrijgemaakt rondom een deel van het water, zodat u vanuit verschillende hoeken het perceel kunt ervaren.
 

Het Water

Het water is in de jaren ‘70 ontwikkeld als zandwinning voor de aanleg van lokale wegen. Waarna het in eigendom is geraakt van een palingkweker. De laatste jaren is het water enkel sporadisch bevist door gasten, die het domein afhuurden voor vakanties. Het water heeft een mooi bodemverloop met diepten variërend tussen de 1 en 3,3 meter. Verschillende taluds, kommetjes en overhangende takken zorgen voor een mooi uitdagend water, waar iedereen zijn hart op kan halen.

Natuur

Zodra u het domein betreed wordt u omsloten door een oase van rust. De grote diversiteit in bomen, planten en vogels zijn een lust voor het oog. Doordat het perceel midden in de polders ligt, heeft u hier geen enkele geluidsoverlast van verkeer. Het domein wordt regelmatig bezocht door reeën, vossen en hermelijntjes, wanneer u rond de schemer heel stil bent, heeft u zeker een kans om er te spotten. Wanneer u opzoek bent naar vogels, bent u hier aan het juiste adres. De vele zangvogels vormen overdag een mooi orkest en bij nacht laten de uilen ook van zich horen. Er is een natuurbeheerplan gemaakt in samenwerking met verschillende specialisten, om het domein zo aantrekkelijk mogelijk te maken en te houden voor flora en fauna.

Omgeving

Op één kilometer afstand ligt het dorp Zuiddorpe, hier bevindt zich een goed restaurant ‘Onder de Linden’, met seizoens-gerechten. Daarnaast is er een café en frituur. Mocht u opzoek zijn naar iets meer faciliteiten, dan kunt u naar het oude stadje Axel (10min fietsafstand), om heerlijk te eten bij ‘Moy Fa’ of naar de cocktailbar bij Mia’s. De steden Hulst (vestigingsstad) of het gezellige Sluis zijn zeker ook een uitstapje waard. Bent u opzoek naar grote winkelcentra, dan verwijzen wij u naar Antwerpen of Gent, beide gelegen op 35min. rijden.
Op een half uur rijden vindt u ook de Zeeuwse duinen en stranden, waar u met de familie heerlijk kunt uitwaaien of een duik nemen in de zee.
 
Doordat de omliggende polders enkel door lokaal verkeer worden gebruikt, kunt u hier heerlijk rustig fietsen en genieten van het weidse polderzicht met afwisselende akkers . Bent u meer een natuurliefhebber? Dan zijn duingebied “Het Zwin”“Het verdronken land van Saeftinghe” of het “Heidebos” een goede uitkomst.